Dnevne novosti

Šišljagić: pomaka u gospodarstvu ima, ali su još mali

22.12.2015 07:15 OSIJEK, 21. prosinca (Hina), Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić ocijenio je u ponedjeljak u Osijeku kako su određeni pomaci u gospodarstvu u Županiji vidljivi, ali da su ti pokazatelji još mali.  
Na blagdanskom prijemu za predstavnike vjerskih zajednica, javnih, kulturnih i drugih institucija Šišljagić je rekao kako je nezaposlenost u Županiji i dalje velika i kako su samo ove godine štete od elementarnih nepogoda iznosile više od 600 milijuna kuna. Ali se, unatoč tome, nastoje osigurati dostatna finacijska sredstva za pomake u školstvu, zdravstvu i drugim područjima djelovanja, rekao je.  Bez obzira na naznake da izlazimo iz krize, kako na državnoj, tako i na županijskoj razini, ti su pokazatelji još mali, kazao je Šišljagić.   

Nabiskup đakovačko-osječki Đuro Hranić upozorio je kako je "Hrvatska izašla iz rata, ali se suočava s korupcijom, koja potkopava same temelje našeg osobnog i društvenog života, i zastire naš pogled u budućnost".  Pogubna je zamka misliti da naš život ovisi samo o materijalnim dobrima i novcu te da ništa osim kapitala nema vrijednost i dostojanstvo. Svjedoci smo da glad za novcem, kapitalom, vlašću, moći i društvenim prestižem, rađa ratovima i korupcijom, poručio je Hranić.  "Svojom ohološću i pohlepom, korupcija bezobzirno gazi i uništava najranjivije te najsiromašnije slojeve našega društva", rekao je i naglasio da je Božić svetkovina, koja "nam omogućava da nas dodirne milosrdna Božja ljubav, kako bismo u svoje djelovanje i društvene odnose unosili više osjećaja, milosrđa i solidarnosti za druge".