Dnevne novosti

Ured predsjednice: Hrvatska ima ozbiljan problem s huliganima

15.06.2015 07:25 ZAGREB, 13. lipnja 2015. (Hina), Ured predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović u subotu je osudio postavljanje nacističkog simbola na travnjaku splitskog stadiona Poljud koji je uočen tijekom nogometne utakmice između Hrvatske i Italije, upozorivši da Hrvatska ima ozbiljan problem s huliganima koji je žele ocrniti. 
"Najoštrije osuđujem pojavu svastike na travnjaku na sinoćnjoj utakmici reprezentacija Hrvatske i Italije u Splitu", priopćio je Ured predsjednice, ističući da Hrvatska ima najbolje i najvjernije navijače, ali i vrlo ozbiljan problem s huliganima kojima je cilj ocrniti ne samo hrvatski nogomet, nego i hrvatsku državu. Ustvrdila je da je tim činom nanesena nemjerljiva šteta ugledu hrvatskih građana i domovine u svijetu.

Smatra, stoga, da tome i takvima treba konačno stati na kraj. "Tražim žurnu istragu, odlučnu reakciju svih nadležnih institucija u cilju pronalaženja i procesuiranja počinitelja", navela je predsjednica u priopćenju. Splitska policija objavila je da traga za osobama koji su prije kvalifikacijske nogometne utakmice između Hrvatske i Italije na travnjaku poljudskog stadiona napravile znak kukastog križa.