Dnevne novosti

Zagrebačka županija: 2,5 milijuna kuna za zdravstvene, socijalne i humanitarne programe

17.02.2015 07:25 ZAGREB, 16. veljače 2015.(Hina), Zagrebačka županija objavila je u ponedjeljak javni poziv za dodjelu 2.530.000 kuna za financiranje programa i projekata zdravstvenog, socijalnog, humanitarnog i sličnog značenja na području županije u ovoj godini.

Prijave se podnose do 16. ožujka , a prijaviti se mogu udruge i druge neprofitne organizacije, te ustanove koje se bave brigom za djecu s posebnim potrebama, a čiji je osnivač Hrvatska ili jedinica lokalne samouprave na području Zagrebačke županije. Prijavitelji moraju djelovati najmanje godinu dana prije dana objave javnog poziva, a udruge moraju biti upisane u Registar udruga. Njihovo osnovno područje djelovanja i ciljevi moraju biti zdravstvenog, socijalnog, humanitarnog ili sličnog karaktera, a programi i projekti moraju obuhvaćati osobe s prebivalištem na području Zagrebačke županije, biti besplatni za korisnike, i ne smiju trajati dulje od 12 mjeseci.

Javni poziv odnosi se na zdravstvene, socijalne, humanitarne, braniteljske i umirovljeničke programe i projekte, te one za zaštitu od nasilja u obitelji. Tekst natječaja i obrasci za prijavu nalaze se na web stranici www.zagrebacka-zupanija.hr. Obrasci se također mogu podići u Zagrebačkoj županiji, Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb, Zagreb, Ivana Lučića 2a/VI kat, radnim danom od 9 do 13 sati.