Dnevne novosti

Na Dan otvorenih vrata Saborom prošlo više od tisuću građana

14.10.2014 07:18 ZAGREB, 13. listopada 2014.(Hina), Više od tisuću građana posjetilo je Hrvatski sabor u okviru Dana otvorenih vrata, koji je održan po treći put.

Mogućnost da bez posebne najave prošetaju saborskim dvoranama i hodnicima, upoznaju se sa znamenitostima i razgovaraju sa zastupnicima iskoristilo je 1.019 građana, među njima i 50-ak stranaca, kaže Ružica Šimunović voditeljica Službe za građane koja je organizirala spomenutu manifestaciju.

Posjetitelji su došli iz svih dijelova Hrvatske, među njima je bilo puno i onih koji su došli na zagrebački maraton, pa su spojili praćenje maratona i posjet Saboru. Iako se činilo da će nam maraton smanjiti broj posjetitelja, to se nije dogodilo, kaže Šimunović upitana jesu li maraton i prometna blokada središta Zagreba, zbog čega se veći dio nedjelje otežano dolazilo na Gornji grad, smanjili broj posjetitelja.

Nešto manji broj ulazaka prijepodne nadoknađen je završetkom maratona, kad su i građani koji su pratili maratonce odlučili doći u Sabor, kaže Šimunović. Unatoč velikoj posjećenosti, treći Dan otvorenih vrata ipak je imao nešto slabiju posjećenost u odnosu na prvi Dan, kada je Sabor posjetilo 1.350 građana. Sabor je lani organizirano posjetilo 15.800 građana.