Dnevne novosti

U Primorsko-goranskoj županiji upisano 170 prvašića više nego lani

23.09.2014 07:18 RIJEKA, 22. rujna 2014.(Hina), Ove je godine u prve razrede osnovnih škola u Primorsko-goranskoj županiji upisano 2320 učenika, što je 170 više nego lani, rečeno je na redovitoj konferenciji za novinare u županijskoj upravi.

Pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Edita Stilin rekla je da u toj županiji ima 18.400 osnovnoškolaca, od kojih je 2320 učenika prvih razreda. "Posebno veseli povećanje broja učenika u Osnovnoj školi Delnice i to što nema pada broja učenika u Gorskom kotaru", istaknula je, dodajući da su nažalost, zbog nedostatka djece, zatvorene područne škole u Pasjaku, Vratima i Starom Lazu.

U srednjim školama je 10.148 učenika, 365 manje nego prošle školske godine, a u prve razrede upisano je 2600 učenika. Pročelnica Edita Stilin još je izvijestila da je županija prije početka školske godine za održavanje i kapitalna izdvajanja u osnovne i srednje škole uložila oko šest milijuna kuna te da još preostaju ulaganja oko dva milijuna kuna.

Zamjenik župana Marko Boras Mandić rekao je u nastavku da je županija odlučila za riječku Zračnu luku izdvojiti još 320 tisuća kuna kapitalne pomoći za uređenje putničkog terminala. Dodao je kako županija time potvrđuje da se brine o svojoj imovini te kako se nada da će i ostali suvlasnici prema svojim udjelima ulagati u tu zračnu luku.