Dnevne novosti

Vlada prihvatila godišnji obračun strateških robnih zaliha

22.08.2014 09:18 ZAGREB, 21. kolovoza 2014.(Hina), Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice prihvatila Godišnji obračun strateških robnih zaliha za 2013. godinu te je utvrđeno Izvješće o upravljanju za prošlu godinu.

Donesena je i odluka o knjiženju otpisa roba, te rashodovanju osnovnih sredstava i sitnog inventara Ministarstva gospodarstva - Ravnateljstva za robne zalihe po godišnjem popisu na dan 31. prosinca 2013. godine. Usvojila je Prijedlog tužbe Vlade Republike Hrvatske protiv Rješenja povjerenika za informiranje klase.

Ovlast za zastupanje u tom postupku pred Visokim upravnim sudom Republike Hrvatske dana je ravnateljici Ureda za zakonodavstvo Zdenki Pogarčić. Vlada je donijela i odluku o darovanju vojne opreme, a na temelju Zakona o tajnosti podataka odluka je klasificirana oznakom "ograničeno“ pa je se ne može objaviti u cijelosti.

Vlada je, na osobni zahtjev radi odlaska na novu dužnost, dužnosti razriješila zamjenika ministra turizma Ratomira Ivičića, a zbog isteka mandata razriješeni su i dosadašnji članovi Upravnog vijeća Agencije za sigurnost željezničkog prometa Dubravka Hozjan, Zdravko Sekulić i Milivoj Krmpotić.

Novim članovima imenovani su Mladen Nikšić, Ivica Mekovec i Stjepan Petljak. Ana Šijaković imenovana je privremenom ravnateljicom Zavoda za unapređivanje zaštite na radu, a ona će obaviti pripreme za početak rada Zavoda, sukladno odredbama Zakona o zaštiti na radu i Zakona o ustanovama.