Dnevne novosti

Zagrebačka županija financira poticanje energetske učinkovitosti

12.08.2014 07:04 ZAGREB, 11. kolovoza 2014.(Hina), Zagrebačka županija osigurala je 350.000 kuna bespovratnih sredstava trgovačkim društvima, obrtima, zadrugama ili obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima (OPG) za poticanje energetske učinkovitosti u turističkim objektima.

Natječaj za dodjelu financijskih sredstava otvoren je do četvrtka, 14. kolovoza, priopćeno je u ponedjeljak iz Zagrebačke županije. Subvencioniraju se četiri mjere: povećanje toplinske zaštite ovojnice objekta, zamjena postojeće ugradnjom nove vanjske stolarije, povećanje energetske učinkovitosti sustava grijanja ugradnjom plinskih kondenzacijskih kotlova i povećanje energetske učinkovitosti sustava prozračivanja ugradnjom uređaja za povrat topline otpadnog zraka (rekuperatora).

Podnositelj prijave može ostvariti pravo na korištenje subvencije samo za jednu od mjera. Maksimalan udio subvencije iznosi 50 posto prihvatljivih troškova provedbe mjera energetske učinkovitosti (na iznos bez uključenog PDV-a), a najveći novčani iznos subvencije koji se može ostvariti je 35.000 kuna. Predviđeni broj korisnika subvencije po ovom natječaju iznosi 10, a ukupan broj korisnika može se promijeniti sukladno pristiglim prijavama i raspoloživim sredstvima Zagrebačke županije.

Informacije, tekst natječaja, upute za prijavitelje, pravilnik i prijavni obrazac nalaze se na službenoj stranici Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr , a mogu se dobiti i u županijskom Upravnom odjelu za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo, Ulica grada Vukovara 72/V. Korisnici se za informacije mogu obratiti i na broj telefona 01/6009-496 ili na e-mail adresu: d.rukavina@zagrebacka-zupanija.hr . Prijave se šalju uz naznaku „Projekt EnU turizam – Ne otvaraj“.