Mapa portala English O nama > Podrška korisnicima   01 5999 918
Traži po     > Po zbirkama  Pomoć prilikom traženja  
EDUS-INFO > Dnevni EDUS-INFO > Događaji > Izabrani događaj
 

Najava događaja

EDUS-INFO PRAKTIKUM - Primjena novog Zakona o hrvatskim braniteljima iz domovinskog rata i članovima njihovih obitelji, Opće uredbe o zaštiti podataka (EU 2016/679) (GDPR) te ostale novine u poslovanju dječjih vrtića

28.3.2018

Dječji vrtići kao pravne osobe s javnim ovlastima bili su dužni, temeljem Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji (Narodne novine, br. 174/04. do 92/14), prednost prilikom zapošljavanja dati nezaposlenom hrvatskom branitelju ili članu njegove obitelji. Ta obveza za dječje vrtiće ostaje i nadalje prema novom Zakonu o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji koji je stupio na snagu 14. prosinca 2017. god., s time da zakon donosi brojne novine vezano uz pravo i način ostvarivanja prava prednosti pri zapošljavanju, a koje se odnose i na dječje vrtiće.

Interaktivni pravni praktikum u ugodnom okruženju manjeg broja sudionika omogućava neograničeno postavljanje izravnih upita predavačima i raspravu o odabranoj temi.

Predavačica: Tajana Zlabnik, odvjetnica

Vrijeme i mjesto održavanja: 28. ožujka 2018., od 10.00 sati, Tuškanova 37, Zagreb
 
Postavi za početnu stranicu Spremi stranicu u favorite